Jak wam dzień mija?
Dziś przychodzę do was z kolejnym przepisem. Tym razem będzie na słono :D Przygotowałam wytrawne babeczki:
Składniki:
- 2 jajka
- garść szpinaku
- kilka pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki bulionu wegańskiego warzywnego BIO Amandin
- 2 plastry serka bez laktozy
- 2 grube plastry cukinii
Ja wybrałam bulion wegański warzywny bio. Z marką Amandin nie miałam wcześniej do czynienia. Żałuję, bo mają bardzo ciekawe produkty. Jednak jest na to rozwiązanie. I to wszystko za sprawą hurtowni Vegamarket.
Jeśli w waszych sklepach ze zdrową żywnością nie ma tych produktów, to warto zasugerować, by dany sklep skontaktował się z hurtownią Vegamarket i po problemie :)
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka wbijam do miski, dodaję bulion wegański warzywny BIO i mieszam. Cukinię kroję na małe kosteczki. Wrzucam ją do masy jajecznej. Masę przelewami do silikonowych foremek. Na wierzchu układam szpinak, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i serek. Wkładam do piekarnika i piekę przez około 20 minut. Warto pilnować takie babeczki- każdy piekarnik jest inny, a chodzi o to, by masa się ścięła :D Po wyjęciu- babeczki można jeszcze posypać świeżo zmielonym pieprzem, czy innymi przyprawami. Ja z tego zrezygnowałam. Bulion, który dodałam wcześniej nadał babeczkom bardzo fajny, delikatny smak :D
Takie wytrawne babeczki są przepyszne :D Przygotowuje je się bardzo szybko. Można poeksperymentować i dołożyć swoje ulubione dodatki :D
Lubicie słone muffinki?
Piekłyście kiedyś takie babeczki?
Trzymajcie się i do następnego :***
Wyglądają smakowicie! Z chęcią bym sobei takie zrobiła :D Choć za szpinakiem nei przepadam to możeby mi w taki sposób zasmakował :D
OdpowiedzUsuńJa akurat szpinak uwielbiam :D Ale oczywiście można przepis zmodyfikować i ze szpinaku zrezygnować :D
UsuńPrezentują się pięknie - ale muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuńMniam, zjadłabym z przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :D Aż nie mogę się doczekać kiedy odtworzę przepis :D Mhhhhmm ;)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że będą Ci smakowały :D
Usuńwyglądaja cudnie <3
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś mi smaka tymi babeczkami ♥ mniam wyglądają smakowicie !
OdpowiedzUsuńmniam!
OdpowiedzUsuńWyglądają niezwykle smakowicie i zapewne takie są :) Postaram się coś takiego przygotować, dlatego zapisuję przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo się ciesze :D Życzę smacznego :D
Usuńfajna "jajecznica" , wykorzystam Twój przepis, trochę go zmodyfikuję ale koncepcja jest super
OdpowiedzUsuńBardzo się ciesze :D Modyfikuj do woli :D Ważne, żeby Tobie smakowały :D
Usuńapetyczne :D nigdy nie jadłam takich babeczek
OdpowiedzUsuńjakie smakowite;)
OdpowiedzUsuńCudowne, zjadłabym.
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie!! hmm ja może posypałabym na wierzchu odrobiną sera tak by się jeszcze rozpuścił..
OdpowiedzUsuńJasne :D Tak też można :D Na pewno były by pyszne :D
Usuńuwielbiam jajeczne muffinki z różnymi dodatkami, zawsze wychodzą przepysznie <3
OdpowiedzUsuńoo jakie pyszności :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie. Chętnie zjadłabym taką babeczkę. :D
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie wypróbować przepis :d
OdpowiedzUsuńmmm!! Jakie pyszne ;) Jeszcze takich nie próbowałam ;)
OdpowiedzUsuńMniam, ale pychotka :)
OdpowiedzUsuńWyglądają smacznie! :)
OdpowiedzUsuńŁadnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńevildivination.blogspot.com
kuszące babeczki :) zjadłabym jednym haustem
OdpowiedzUsuńale apetycznie wyglądają!!! :O
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne :D Warto spróbować :D
UsuńWyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńAle to pysznie wygląda Kochana :) Aż chce się zjeść monitor ;)
OdpowiedzUsuńTakich babeczek jeszcze nie jadłam :) smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPolecam :D Przepis łatwy, a babeczki są pyszne :D
Usuńmmm ale z Ciebie kuchareczka ;)
OdpowiedzUsuńHa ha ha :) Staram się :D
Usuńooo cudowny przepis i do tego prosty <3 jutro robię na kolację!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie
weerka-blog.blogspot.com